latinica  ћирилица
23/05/2016 |  12:48 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

Телеграми саучешћа званичника Српске поводом смрти Бате Живојиновића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Живојиновић поводом смрти Велимира Бате Живојиновића.
Бата Живојиновић (фото: www.klasiktv.com) -
Бата Живојиновић (фото: www.klasiktv.com)

„Са жаљењем сам примио тужну вијест о смрти великог глумаца, легенде југословенског и српског филма Велимира Бате Живојиновића", наведено је у телеграму саучешћа.

"Бата Живојиновић, као мало који умјетник, својим улогама и посебним умјетничким изразом оставио је печат на цјелокупну филмску умјетност, улогама по којима је посебно био поштован и вољен као истински херој многих генерација, поклоника седме умјетности.

Током своје богате професионалне каријере остварио је велики број улога на филму, телевизији и позоришту које ће остати вриједна заоставштина филмској умјетности и култури уопште.

Искрено саосјећајући у болу који Вас је задесио упућујем Вам изразе мог најдубљег саучешћа“, наведено је у писму предсједника Републике Српске.

У телеграму саучешћа породици и колегама Бате Живојиновића, предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић навела је да је „са тугом и жаљењем примила вијест о смрти великог глумца и човјека који је оставио неизбрисив траг у српској кинематографији".

"Одлазак великана српског глумишта који је обиљежио цијело једно раздобље у историји југословенске и српске кинематографије, велики је губитак за породицу али и за све генерације које су стасавале уз његове бројне филмове и ТВ серије. Бата Живојиновић остаће упамћен као велики човјек, истински херој многих генерација и симбол златног доба југословенског филма, чије ће бројне остварене улоге бити вриједна заоставштина филмској умјетности и култури уопште. У име Владе Републике Српске и своје име, породици Живојиновић, колегама и пријатељима, упућујем изразе најдубљег саучешћа“, навела је премијерка Цвијановић у телеграму.