latinica  ћирилица
23/05/2016 |  15:33 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Градишка: Покренут часопис из области културе (ВИДЕО)

Градишка први пут послије Другог свјетског рата има часопис из области културе.
Градишка - часопис - Фото: Screenshot
Градишка - часописФото: Screenshot

На иницијатицу Културно-умјетничког друштва "Лепа Радић" покренут је часопис "Градишка-мој град" чији је први број промовисан у Завичајном музеју.

Иницијативу о покретању часописа подржала су многобројна удружења и организације из области културе.

Часопис би требало да послужи као допуна извјештајима осталих медија о културним дешавањима у граду на Сави.

Уредник часописа Давор Симишић каже да велики број културних садржаја не буде пропраћен и не остане забиљежен. Додаје да је овај часопис је идеалан медиј на коме ће бити забиљежена већина културних активности.



- Вријеме је да се у овоме граду, који је и у другим сегментиома већ развијен, исто тако развија и култура и да буде попраћена, наводи предсједник Клуба књижевника "24. април", Данило Капетановић.

Намјера уређивачког одбора је да садржај часописа постане интересантна грађа за будуће истраживаче који се одлуче да проуче културни живот општине у првим годинама 21.вијека.

 Сњежана Миљковић, в.д. директорице "Народне библиотекае Градишка, каже  да ће Библиотека примјерке часописа чувати и каталошки обрадити за нека народна покољења која ће увјек моћи свратити у библиотеку и видјети шта се то у тим претходним годинама дешавало.

Часопис ће излазити једном годишње. У првом броју чији је тираж 1.000 примјерака представљене су активности три јавне установе, девет културно-умјетничких друштава и два удружења.