latinica  ћирилица
23/05/2016 |  19:40 | Аутор: СРНА

Ранко Зрнић Кевић се оклизнуо и упао у ријеку Врбас

Шездесеттрогодишњи Ранко Зрнић Кевић из Бањалуке се 6. марта у Улици Саве Ковачевића у овом граду, у непосредној близини Ребровачког моста, оклизнуо и упао на леђа у ријеку Врбас, рекао је његов син Давор Зрнић Кевић.
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Давор Зрнић Кевић истиче да је овом случају присуствовао очевидац који у том тренутку није могао ништа да предузме, те да није тачно да је његов отац скочио у ријеку и извршио самоубиство, већ да је то био несрећан случај усљед чега је он мимо своје воље упао у воду и утопио се.

Из Центра јавне безбједности Бањалука данас је саопштено да је у ријеци Врбас у Улици браће Пиштељића у Бањалуци пронађено тијело шездесеттрогодишњег Бањалучанина чији су иницијали Р.З.К, чији је нестанак полицији пријављен 6. марта.

Тијело је пронађено у петак, 20. маја, а на обалу ријеке Врбас извадили су га припадници Ватрогасне јединице Бањалука и мртвозорник Дома здравља Бањалука, наводи се у саопштењу.

Мртвозорник је констатовао да на тијелу нема елемената кривичног дјела, те да је смрт наступила утапањем. О свему је обавијештено бањалучко Окружно тужилаштво.

Тијело је превезено на Ново гробље Бањалука гдје је извршено препознавање настрадалог.