latinica  ћирилица
23/05/2016 |  22:37 | Аутор: СРНА

Старџен: Не вријеђајте интелигенцију људи

Први министар Шкотске Никола Старџен рекла је данас да је приступ британске Владе према референдуму о чланству у ЕУ заснован на изазивању страха, те да постоји ризик од увреде интелигенције људи, преноси британски "Индипендент".
Никола Стерџон, лидер Шкотске националистичке странке - Фото: AP
Никола Стерџон, лидер Шкотске националистичке странкеФото: AP

Она је позвала на спровођење позитивније кампање и повукла је паралелу са тактиком коју је британска Влада примијенила током референдума о независности Шкотске, тврдећи да је Даунинг стрит, тада и сада, одговоран за "претјеривања" у својим аргументима о економији.

Њено упозорење објављено је у вријеме када је британско Министарство финансија у свом извјештају предвидјело да би "Брексит" могао довесто до губитка 820.000 радних мјеста у наредних двије године.

Старџенова је током посјете Вестминстеру нагласила да гласачи постају "разумнији" и да могу да увиде шта су "претјеране тврдње".

"Та врста кампање заснована на изазивању страха почиње да вређа интелигенцију људи и може имати негативан утицај. Ја контролишем начин на који водим кампању и имаћу много позитивнији и напреднији став", истакла је Старџенова.