latinica  ћирилица
24/05/2016 |  07:53 ⇒ 07:55 | Аутор: СРНА

Због кише на западу и у Херцеговини коловози мокри

У западним и сјеверозападним крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, те у Херцеговини вози се мокрим или влажним коловозима, па се возачима скреће пажња да буду опрезни, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На путевима гдје су у току радови саобраћај се одвија успорено, уз постављену сигнализацију.

На подручју бањалучке мјесне заједнице Ада на магистралном путу Бањалука /Ребровац/-Челинац почела је санација клизишта и реконструкција коловоза због чега возила саобраћају једном траком у дужини од 800 метара.

На истом магистралном путу, на дионици Ламовита-Ивањска-Шарговац, у току ове седмице биће вршена санација коловоза, па ће се саобраћај на мјестима извођења радова одвијати наизмјенично, једном траком.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор за сав саобраћај затворена је петља "Маховљани", односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука.

У зони извођења радова, код Маховљанске петље, на магистралном путу Клашнице-Нова Топола измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена је на 30 километара на час.

Саобраћај ће се на овој дионици свакодневно четири пута обуставаљати од 23.00 до 5.00 часова ујутро у максималном трајању од 30 минута.

Возачима, поготово оним који из Градишке иду према Прњавору, препоручује се да за укључење и искључење са ауто-пута Градишка-Бањалука користе петљу "Александровац".

У мјесту Ребровац току су радови на изградњи острва на ријеци Врбас на магистралном путу Бањалука-Челинац због чега су на снази измјене саобраћаја, те ће бити регулисан привременом сигнализацијом. Радови ће трајати до 16. октобра.

Возачима који путују магистралним путем Власеница-Хан Пијесак савјетује се опрезнија вожња јер се на том дијелу врши санација коловоза.

Због санације коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалног пута Шековићи-Доње Цапарде возила саобраћају једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

На подручју општине Котор Варош у току је реконструкција и санација градске водоводне и канализационе мреже због чега је до 1. септембра измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионицама Челинац-Котор Варош и Котор Варош-Ободник. Због радова на истом пројекту до 30. јула биће измијењен режим саобраћаја и на регионалном путу Котор Варош-Митровићи.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Добој до краја године измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор у насеобини Лишња. Измјена ће бити на снази сваким даном од 7.00 до 19.00 часова, осим недјеље.

На истом путном правцу на локалитету Пураћи због изградње вијадукта изнад магистралног пута измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је обавезно поштивање привремено постављене сигнализације.

Успорено се саобраћа и на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац због изградње ауто-пута Бањалука-Добој. На том дијелу у току је изградња прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

Радови отежавају саобраћај и на подручју дистрикта Брчко гдје је у току изградња обилазнице око града. Радови се изводе на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице, те на дионици Брчко-Лончари у насељу Горице.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Стари Угљевик-Главичице, Невесиње-Берковићи, Укрина-Вијака, Карановац-Митровићи, Горња Вијака два-Разбој, те Горња Вијака један-Горња Вијака два гдје ће саобраћај привремено бити преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу.

На подручју општине Брод у току је деминирање терена у насељу Лијешће, на локалитету Шикаре због ћега ће сваким радним даном долазити до получасовне обуставе саобраћаја на магистралном путу Бродско Поље-Брусница /граница Српске и ФБиХ/. Саобраћај ће бити обустављан у периоду од 8.00 до 16.00 часова, а пропуштање возила трајаће 15 минута.

Деминирање се врши и на регионалном путу Подновље-Дервента у мјесту Глоговица, на подручју града Добоја због чега ће сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова долазити до получасовних обустава саобраћај.

Због деминирања ће до получасовних обустава саобраћаја долазити и на регионалном путу Зелени Јадар-Милићи у мјесту Зелени Јадар.

Забрана саобраћаја и даље је на снази на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље на граници БиХ и Црне Горе за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици регионалног пута Вијака два-Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од пет тона и висине изнад 3,5 метра.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Холдинг "Дринатранс" из Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На подручју Федерације БиХ на снази су получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на магистралном путу Лончари-Орашје у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

Радови су актуелни на путним правцима Кисељак-Бусовача, Шићки Брод-Сребреник, Прибој-Симин Хан, Устиколина-Горажде и Кључ-Сански Мост, као и на магистралном путном правцу на подручју Кладња.