latinica  ћирилица
24/05/2016 |  09:09 | Аутор: СРНА

Бијељина- "Турнир пријатељства 2016"

У Бијељини данас почиње трећи по реду "Турнир пријатељства", на којем ће учествовати 16 фудбалских клубова из земаља региона, подијељених у четири групе, најављено је из истоимене фудбалске организације.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

У првој групи учествоваће "Црвена звезда", "Загреб", "Жељезничар", "Будућност" Подгорица, у другој "Партизан", "Осијек", "Сарајево", "Вардар", у трећој "Динамо-Загреб", "Војводина", "Вележ", "Олимпија", а у четвртој "Ријека", ОФК Београд, "Слобода" Тузла, "Сутјеска".

Прва фаза такмичења састоји се од три кола и траје од данас до 26. маја, а побједници сваке групе пласираће се у полуфинале.

У петак, 27. маја, је слободан дан на турниру, а полуфинални мечеви су на програму у суботу, 28. маја. Велико финале заказано је за недјељу, 29. мај.

"Спорт клуб" преносиће већину мечева уживо на својим каналима, а обезбијеђени су и директни преноси оба полуфинала - у суботу у 12.15 и 15.15 часова, као и финала у недјељу у 16.30 часова.

Организатор и ове године очекује долазак многобројних познатих личности из свијета фудбала.

Осим што на једном месту окупља најталентованије играче из цијелог региона, заштитни знак "Турнира пријатељства" постао је и долазак великог броја фудбалских легенди, што се очекује и ове године.

Саво Милошевић, један од организатора турнира и идејни творац цијелог овог пројекта, навео је само нека од познатих имена која би требало да дођу на "Турнир пријатељства 2016".

"Поред оних који долазе на турнир сваке године, као што су Иван Гудељ, Хусреф Мусемић, Владимир Петровић Пижон, Момчило Вукотић, овога пута очекујемо долазак Миодрага Белодедића. Такође, требало би да имамо и једну занимљиву голманску тројку - Ранко Стојић из `Партизана`, Маријан Влак из `Динама` и Дика Стојановић из `Црвене звезде`. Биће још фудбалера из моје генерације, као што су Иван Томић, Драган Ћирић, Зоран Мирковић. Биће минимум пет гостију дневно, а то ће сигурно свима бити интересантно", навео је Саво Милошевић. /к