latinica  ћирилица
24/05/2016 |  14:55 | Аутор: СРНА

У сриједу облачно са слабом кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује више облачности и слаба киша прије подне, а послије подне постепено смањење облачности, саопштили су метеоролози.
Падавине - Фото: РТРС
ПадавинеФото: РТРС

Током дана очекује се промјењиво вријеме са сунчаним интервалима, уз формирање облачности вертикалног развоја, која ће понегдје условити краткотрајне пљускове, најчешће у централном и планинском појасу, а према вечери и на југу и сјевероистоку, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Јутарња температура ваздуха биће између седам и 12 степени, а највиша дневна између 17 и 24 степена Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница нула, Чемерно четири, Хан Пијесак шест, Гацко седам, Калиновик и Горажде осам, Невесиње и Ливно девет, Иван-седло 11, Билећа 12, Мраковица, Градачац и Требиње 13, Добој, Сарајево и Тузла 14, Рудо, Вишеград, Фоча, Дрвар и Неум 15, Шипово Бугојно, Мостар, Сребреница, Столац и Зеница 16 степени Целзијусових.

У Мркоњић Граду, Рибнику, Бихаћу и Јајцу данас је у 14.00 часова измјерано 17 степени, Санском Мосту 19, Српцу и Приједору 20 Бањалуци 21, Бијељини и Зворнику 22 степена Целзијусова.