latinica  ћирилица
24/05/2016 |  17:48 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Кошарац: Кавазовићева изјава тенденциозна, ружна и непотребна

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац рекао је у Сарајеву да је изјава поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића на једном скупу у Швајцарској да "не треба дозволити да влах буде на челу Сребренице" врло тенденциозна, ружна и непотребна порука.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"То је ружна порука човјека који искључиво треба да се бави вјером. Сматрам да људи који су на челу вјерских организација треба да се баве вјером, а никако да се уплићу у изборне процесе који ће се одвијати у октобру на локалном нивоу", рекао је Кошарац.

Он каже да сви треба да допринесу бољем стању живота у самој Сребреници на квалитетан начин и подсјећа да је Сребреница у саставу Републике Српске и да у њој важе сви закони из Српске.

Кошарац је подсјетио да је над људима из Сребренице у прошлости било пуно злоупотреба од вјерских поглавара и политичара из реда бошњачког народа.

"Мене жалости чињеница да Кавазовић није научио ништа да реторика какву је имао његов претходник Мустафа Церић не доприноси помирењу и неким бољим рјешењима, али очигледно је то избор самог Кавазовића", констатовао је Кошарац.

Он је додао да би требало престати са таквом злоупотребом.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић на недавно одржаном скупу у Швајцарској припаднике српског народа назвао је "власима". Он је позвао Бошњаке да се региструју и на наредним локалним изборима у БиХ гласају у Сребреници, те да не допусте да, како је рекао, влах влада у Сребреници.