latinica  ћирилица
08/06/2016 |  15:58 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Србац: До краја мјесеца двије гинеколошке амбуланте (ВИДЕО)

У Дому здравља Србац до краја мјесеца у адаптираним просторијама биће формиране двије гинеколошке амбуланте.
Србац - Дом здравља - Фото: РТРС
Србац - Дом здрављаФото: РТРС

У опремање новог простора, које би требало да прерасте у породилиште укључиле су се и вјерске заједнице. 

Два гинеколошка тима здравствену заштиту пружаће за око 6600 жена општине Србац. Парохија Србац, исламска заједница Кобаш и синдикална организација Дома здравља новом гинеколошком одјељењу донирали су три клима уређаја.

Жељко Сарић, протонамјесник србачке парохије пожелио је да што више трудница и породиља користе услуге управо овог одјељења.

- Ја мислим да овај пројекат треба сви да подрже а ми ћемо гледати да донирамо колико будемо у моћи - истакао је Мустафа Мујаџић, предсједник Исламске заједнице Кобаш.

За ново гинеколошко одјељење властитим средствима набављен је и савремени ултразвучни апарат.

- Установа спада у категорију ријетких здравствених установа у Републици Српској која редовно измирује своје обавезе и према радницима и према добављачима што значи да наши радници редовно примају плате за претходни мјесец и све ове инвестиције радимо властитим средствима, уз максималне уштеде које смо успјели постићи у претходном периоду - рекао је Саша Јовичић, директор Дома здравља.

Вриједност радова адаптације и набавке новог ултразвучног апарата је око 100.000 КМ. Осим адаптације одјељења гинекологије у току су и припреме за почетак градње амбуланте породичне медицине у селу Гламочани, за око 4000 пацијената.