latinica  ћирилица
13/06/2016 |  21:11 ⇒ 21:14 | Аутор: РТРС

Феликс препјешачио пет хиљада километара (ВИДЕО)

Док огромна већина сања добар и сигуран посао и живот уз мирну свакодневицу , има и оних који се свјесно тога одричу.
Феликс - Фото: РТРС
ФеликсФото: РТРС

Двадесетчетверогодишњи младић из Француске учинио је управао то: умјесто каријере архитекте у родном Нанту, одлучио се за номадски живот на друмовима Европе, који су га довели и до Херцеговине.

За годину и два мјесеца Феликс је препјешачио пет хиљада километара: кренуо је у априлу прошле године из Нанта, и преко цијеле Француске, Швајцарске, Аустрије, Мађарске , Србије -стигао и у Босну и Херцеговину. Све своје са собом носи: скроман пртљаг у приколици коју, вјеровали или не ручно вуче. Ту је и кревет, па и мала башта.

- Важно је бити на путу, немати каријеру, не правити планове за будућност, важно је имати свој сан и мотивацију, каже Феликс.

Пуж је његов симбол, "само полако" његов мото. Без журбе Феликс је стигао заиста далеко. Проблема каже на путу није имао : сви углавном препознају његову добронамјерност, нуде храну, пиће , преноћиште.

За сада има само један план: да до наредне зиме стигне до Грчке. Телефон и сваки знак ужурбаног живота презире, па породици у Француској пише писма. Диплому архитектуре ће, највјероватније заборавити јер сања да са својом приколицом препјешачи до Москве.