latinica  ћирилица
15/06/2016 |  14:15 ⇒ 17:54 | Аутор: СРНА

Лукач: Биће формиране двије нове управе МУП-а (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је да ће у наредном периоду бити формиране двије нове управе за борбу против организованог и тешког криминалитета и за полицијску подршку.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

- У оквиру управе за полицијску подршку наћи ће се, осим високотехнолошког криминалитета, форензика и све активности које су заједничке за све остале управе и центре МУП-а - рекао је Лукач новинарима у Бањалуци у паузи Проширеног колегијума министра унутрашњих послова Републике Српске.

Он је истакао да ће новом организацијом МУП-а ова институција много боље функционисати и одговорити свим задацима.

Лукач је истакао важност специјализовања полицајаца за одређене сегменте, прије свега, најтежа кривична дјела попут убистава, разбојништава и слично.

Коментаришући јучерашњи догађај у Зворнику, Лукач је рекао да нема елемената кривичног дјела тероризма, те да је ријеч о лицу које има одређених психичких проблема.

- Очигледно да је ријеч о насиљу у породици. С обзиром да је нанио тешке тјелесне повреде мајци и ранио оца, квалификација дјела ће вјероватно бити изазивање опште опасности и покушај убиства - навео је Лукач.

Он је додао да нема показатеља да је ово лице у било каквим терористичким организацијама.

Лукач је оцијенио да нема никаквих промјена у параџематима у Федерацији БиХ, односно да и даље живе по својим правилима и не поштују законе БиХ, због чега могу потенцијално бити мјеста за развој терориста.

Он је навео да се све већи број регрутованих људи у тим камповима за сиријска ратишта сада враћају у БиХ.