latinica  ћирилица
24/06/2016 |  17:16 ⇒ 17:19 | Аутор: Агенције

Живи зид: И Хрватска да иде на референдум о напуштању ЕУ

Живи зид, тренутно трећа странка по снази у Хрватској, на својој Фејсбук страници поздравила је Брегзит и затражила да и Хрватска ускоро распише референдум о напуштању ЕУ.

"Велика Британија је напустила ЕУ. Креће распад Европске уније! Вријеме је да и Хрватска распише референдум за напуштање Европске уније и да сви политичари који су нас у њу на превару увели за то и кривично одговарају", стоји у Фејсбук статусу Живог зида.

"Данас је демократија и воља народа однијела велику побједу против централизиране банкарско-бирократске антидемократске творевине по имену Европска унија. Богатство народа долази од слободе. Самостална држава без диктата, квота и директива из Москве или Брисела уз добре везе са сусједима и свијетом је модел који треба градити. Честитам становницима Уједињеног Краљевства", написао је Иван Вилибор Синчић, лидер Живог Ззда.

Живи зид до сада је у Хрватском сабору имао само једног заступника. Међутим, по посљедњим анкетама постао је трећа странка по снази у Хрватској, одмах иза СДП-а и ХДЗ-а.