latinica  ћирилица
24/06/2016 |  19:21 | Аутор: Б92

Вимблдон- Ђоковићев први ривал Џејмс Ворд

Новаку Ђоковићу запао је вјероватно најтежи ривал за четвртфинале Џејмс Ворд, домаћи тенисер који је прошле године догурао до трећег кола.
Новак Ђоковић и Борис Бекер - архив (Фото: Instagram.com) -
Новак Ђоковић и Борис Бекер - архив (Фото: Instagram.com)

И друго коло могло би да донесе судар са домаћим играчем, Кајлом Едмундом – он је у солидној форми ове сезоне, дошао је до четвртфинала на Квинсу и тренутно на 68. мјесту. Ђоковић је био бољи од Едмунда у Мајамију ове године.

Према пројекцији, Сем Квери биће Новаков противник у трећем колу, али и Лукаш Росол и Томаж Белучи тражиће своју шансу. Росол има лијепа сећања на 2012. годину и побједу над Надалом, а и тип је играча којег најбољи инспиришу, мало је недостајало да избаци Вавринку на старту Ролан Гароса.

Давид Ферер потенцијални је ривал у осмини финала, али њему је на путу специјалиста за траву Николас Маи, као и Филип Колшрајбер, који такође воли да игра на трави више од Ферера.

Са Нијемцем је Новак лако изашао на крај на старту прошлогодишњег Вимблдона, Ферера је добијао на највећим турнирима и када је Шпанац био у зениту, док је Маија два пута савладао на тврдој подлози (2012. на Аустралијан опену изгубио је укупно два гема).