latinica  ћирилица
24/06/2016 |  21:49 ⇒ 22:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Главни заговорник Брегзита признао да је преварио гласаче! (ВИДЕО)

Најџел Фараж, вођа УКИП-а и један од покретача Брегзита, у емисији "Добро јутро Британија" признао је да једно од главних обећања у својој кампањи једноставно - не може испунити!
Најџел Фараж - Фото: www.politika.rs
Најџел ФаражФото: www.politika.rs

Лидер Странке за независност Уједињеног Краљевства рекао је да не може да гарантује да ће бити испуњено једно од главних обећања те странке током кампање да ће новац који Британија издваја за ЕУ бити преусмјерен у здравство.

Његова странка је током кампање понављала да ће новац који Британија шаље недјељно у ЕУ, суму од 350 милиона фунти, умјесто тога уложити у британско здравство.

Само неколико сати по проглашењу резултата референдума, Фараж је признао да реализација тог обећања није могућа, а пошто га је водитељка подсјетила да је добар дио бирача који су гласали за излазак из ЕУ то урадили управо из тог разлога, Фараж је казао да то не може да гарантује.

- Једноставно то не могу гарантовати - рекао је Фараж и шокирао водитељку која је поновила да је главнина од 17 милиона Британаца која је заокружила опцију излаза из Уније то направила због овог обећања.

- То је била грешка, нисмо смјели то рећи - смијао се Фараж који се покушао извући уз објашњење да он то лично никада није рекао.

Водитељка није одустајала:

- Чекајте, 17 милиона је гласало због вас, између осталог, и због тог обећања, а ви на крају кажете да је то била грешка!?

- Тако је - мртав-хладан је одговорио Фараж.