latinica  ћирилица
24/06/2016 |  21:57 | Аутор: РТС

Одбојкаши Србије бољи од Бугарске у Свјетској лиги

Одбојкаши Србије и пету утакмицу заредом ријешили у своју корист, савладавши у Београду Бугарску са 3:1. У суботу ће Србија покушати да настави низ, противник је репрезентација Ирана.
Одбојкаши Србије (ФОТО: MN Press) -
Одбојкаши Србије (ФОТО: MN Press)

Одбојкашка репрезентација Србије побједила је у Београду Бугарску са 3:1 (25:18, 21:25, 25:19, 25:23), у другом колу Групе Ф другог викенда прве дивизије, те је тако задржала максималан учинак у Свјетској лиги.

Репрезентацију Србије до побједе је предводио Урош Ковачевић са 18 поена, Дражен Лубурић постигао је 11, Марко Ивовић и Срећко Лисинац по девет, капитен Драган Станковић осам. Најбољи у Бугаркој био је Цветан Соколов са 21 поеном.

Србија послије пет утакмица заузима прво мјесто с максималним учинком, док је Бугарска претпосљедња, 11. и без бодова.

За разлику од јучерашње утакмице против Бразила, када је дворана "Александар Николић" била скоро пуна, а и вентилација није била у функцији, данас је било присутно око 2.500 гледалаца, па су тако и услови у дворани били подношљивији.

Србију у трећем колу другог викенда Свјетске лиге у суботу од 19 у хали "Александар Николић" очекује дуел с Ираном, који је раније данас са 1:3 поражен од Бразила.