latinica  ћирилица
25/06/2016 |  17:54 | Аутор: РТС

У Италији је могуће ходати по води (ВИДЕО)

Бугарски умјетник Христо позвао је посјетиоце италијанског језера Изео да "проходају по води" огромном плутајућом платформом коју је назвао "The Floating Piers".
Необична платформа је у првих пет дана привукла 270.000 посетилаца - Фото: Screenshot/YouTube
Необична платформа је у првих пет дана привукла 270.000 посетилацаФото: Screenshot/YouTube

Нико није очекивао да ће овим својеврсним мостом од три километра који представља огромну умјетничку инсталацију, већ првог дана проћи десетине хиљада посетилаца, тако да су власти биле приморане да га затворе током ноћи, за добробит свих.

Наиме, шеталиште направљено од 200.000 плутајућих коцки прекривено наранџастим платном, за кратко вријеме постало је права атракција, а већ у првих пет дана привукло је 270.000 посјетилаца.

Мост који полази из града Сулзана, 100 км источно од Милана, затвара се у периоду између поноћи и шест сати ујутро, а биће размонтиран 3. јула.

Велики број посјета представља и огроман изазов локалним властима да простор језера Изео одрже чистим, рекао је гувернер Бреше Валерио Валенте.

Умјетник Христо познат је по великим радовима, укључујући онај из 1995. године када је зграду Рајхстага у Берлину умотао у платно.