latinica  ћирилица
27/06/2016 |  08:06 | Аутор: СРНА

Одвијање саобраћаја без већих застоја

У Републици Српској јутрос се саобраћа редовно, без већих застоја и посебних ограничења, уз умјерену фреквенцију возила, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

На аутопуту Бањалука-Градишка вози се без ванредних ограничења.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука - Добој, петља "Маховљани", односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка - Бањалука затворена је за саобраћај.

Возачима, поготово онима који из Градишке иду према Прњавору, препоручује се да за укључење и искључење са ауто-пута Градишка - Бањалука користе петљу "Александровац".

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице - Нова Топола измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена на 30 километара на сат.

Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан четири пута у периоду од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању од 30 минута.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћај одвија успорено, једном траком у дужини од 800 метара.

Ради извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионицама Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи измијењен је режим у одвијању саобраћаја због реконструкције водоводне и проширења канализационе мреже.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја године биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице 1-Прњавор /Насеобина Лишња и Пураћи, општина Прњавор/.

На истом путном правцу, на локалитету Пураћи, због изградње коловозне конструкције вијадукта Пураћи изнад магистралног пута, измијењен је режим одвијања саобраћаја, који ће бити регулисан привременом сигнализацијом.

На магистралном путу Вукосавље-граница Српска/ФБиХ /Каруше/, у мјесту Јоховац, измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова је измијењен режим саобраћања, па је потребно поштивати привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због санације коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде, саобраћај се одвија једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

На магистралном путу Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица због деминерских радова, повремено се обуставља саобраћај радним данима у времену од 8.00 до 16.00 часова. Обуставе трају 30, а пропуштање саобраћаја 15 минута.

Због деминерских радова у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, биће повремених обустава саообраћаја на дионици магистралног пута Бродско Поље Република Српска /Брусница/ до 16. децембра, радним данима од 8.00 до 15.00 часова, а у дане дане викенда и празника неће се проводити.

Почели су деминерски радови на Јабучић Пољу, на регионалном путу Орлине-Добој Нови, због чега од 8.00 до 16.00 часова долази до повремених, тридесетоминутних обустава саобраћаја.

У току су радови на деминирању терена на регионалном путу Зелени Јадар-Скелани, у мјесту Крагљиводе, па су повремене обуставе саобраћаја радним данима, у периоду од 07.15 до 14.10 часова, у максималном трајању до 30 минута.

Због радова на побољшању услова одводње оборинских вода, измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице.

У току су радови на реконструкцији и модернизацији регионалног пута Невесиње-Берковићи, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима долазиће до повремене потпуне обуставе саобраћаја у трајању до 45 минута. Током трајања потпуне обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни путни правац, локални пут кроз село Брество.

На магистралном путу Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Вијака два - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа од пет тона укупне масе и виша од три и по метра.

У Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по сувом и мјестимично влажном коловозу, уз појачан промет возила.

Одрони земље и камења на коловз учестали су на путним правцима Тузла-Бијељина, Бугојно-Нови Травник, Сарајево-Фоча.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања при преласку границе.