latinica  ћирилица
27/06/2016 |  08:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Путнички авион се запалио послије принудног слијетања (ВИДЕО)

Авион компаније "Сингапур ерлајнс" на лету за Милано запалио се рано јутрос, након што је принудно слетио на сингапурски аеродром Чанги са кога је и полетио.
Запаљен путнички авион - Фото: Screenshot/YouTube
Запаљен путнички авионФото: Screenshot/YouTube

У инциденту нема повријеђених саопштиле су локалне власти.

Летјелица се вратила на полазни аеродром након упозорења на низак ниво уља у мотору, али се по слијетању запалио десни мотор авиона "боинг 777-300ЕР", пренио је Ројтерс.

Ватрогасци су убрзо угасили ватру, а нико од 222 путника и 19 чланова посаде није повријеђен у том инциденту, саопштио је "Сингапур ерлајнс".

"Путници су искрцани и превезени аутобусом до зграде терминала. Они ће касније бити пребачени у други авион, који би касније данас требало да полети за Милано", наводи се у саопштењу авиокомпаније.

Лет SQ368 на линији Сингапур-Милано је полетио јутрос у 2,05 сати, али је два сата касније пилот објавио да је дошло до квара у мотору и да ће се авион вратити у Сингапур, наводе локални медији.

На фотографијама и видео снимцима објављеним на друштвеним мрежама се види како десно крило авиона, старог десет година, гори послије слетања, док ватрогасна кола јуре да га угасе.