latinica  ћирилица
28/06/2016 |  13:44 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Јединствена осуда паљења возила Бошка Томића (ВИДЕО)

Представници СДС-а, СНСД-а, ПДП-а и НДП-а јединствено су данас осудили паљење возила предсједника Оштинског одбора СНСД-а Пале Бошка Томића и затражили од МУП-а Републике Српске и других органа безбједности у БиХ да расвијетле овај догађај.
Пале: Осуђен поступак паљења аутомобила Бошка Томића - Фото: СРНА
Пале: Осуђен поступак паљења аутомобила Бошка ТомићаФото: СРНА

Након што је јуче подметнут пожар у аутомобилу предсједника општинског одбора СНСД-а Пале Бошка Томића данас је одржан састанак представника политичких партија, а који је сазван напозив начелника општине.

Састанку су се одазвали представници СНСД-а, СДС-а, ПДП-а и НДП-а. Истакнуто је да јучерашњи инцидент не шаље праву слику, а ни добру поруку о Палама. Инцидент овакве врсте није први, али би требало да буде посљедњи, јер сви желимо добро нашим грађанима, пошто је безбједност основа здравог и нормалног живота, поручено је са састанка.

"Мотив овог састанка је зато што је у питању истакнута политичка личност и што ово може попримити елементе тероризма и ширења страха међу грађанима. Питамо се - ако је Бошку Томићу запаљено ауто, ко је онда сљедећи", рекао је Миодраг Ковачевић, начелник општине Пале.

Усвојено је неколико закључака који ће бити прослијеђени полицији. Учесници састанка нагласили су да ће подржати све акције које ће довести до тога да се грађани осјећају безбједно.

"Ово што се десило Бошку Томићу, може се десити сваком грађанину Пала или неком другом члану политичке партије. Како нам долазе избори, не бисмо вољели да неко овакве ситуације злоупотребљава у политичке сврхе", истиче Бојан Пејовић из СНСД-а.

Предраг Вучичевић из ПДП-а је нагласио да их нико није заплашио нити ће их заплашити. Наглашава да је ово кукавички чин и да ће тражити од Министарства унутрашњих послова да сазна ко је починилац овог дјела.

Полиција је утврдила да је пожар у аутомобилу Бошка Томића подметнут. Током увиђаја изузети су докази који су упућени на вјештачење, а који би могли да доведу до починилаца.