latinica  ћирилица
28/06/2016 |  15:11 | Аутор: СРНА

Ђокић: Влада окренута побољшању економског стања борачке популације

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је на Озрену да је Влада максимално окренута побољшању укупног економског стања борачке популација свјестан да она са разлогом очекује више.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

"Наравно увијек треба тежити више и знам да борачка популација очекује више. То наша влада и препознаје. Трудимо се да у складу са материјалним и економским могућностима учинимо за ту популацију и више", рекао је Ђокић данас на Озрену гдје је присуствовао обиљежавању Видовдана - Крсне славе ВРС и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Ђокић, који је био министар рада и борачко-инвалидске заштите, навео је да нови закон о правим бораца развија та права на виши ниво за што је обезбијеђено и више финсансијских средстава у односу на прошли период.

Он је нагласио да је Влада Српске тренутно окренута ка укупном побољшању економског стања у Републици Српској и најавио нове инвестиције посебно у области енергетике у износу од неколико стотина милиона КМ, што ће, како је истакао, обезбиједити нова радна мјеста.