latinica  ћирилица
28/06/2016 |  15:45 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Бањалука: Обиљежен Дан слијепих и слабовидих лица (ВИДЕО)

Савез слијепих Републике Српске обиљежио је Дан слијепих и слабовидих лица. Градска Организација слијепих Бањалука, са гостима из Српке и Србије, културно-историјским програмом обиљежила је овај дан и крсну славу Видовдан.
Савез слијепих Републике Српске обиљежио крсну славу - Фото: РТРС
Савез слијепих Републике Српске обиљежио крсну славуФото: РТРС

Обиласком меморијалног центра Градина, културно умјетничким програмом у Специјалној библиотеци за слијепа и слабовида лица, те обиласком етно села Љубачево и славским обредом, Градска организација слијепих Бањалука обиљежила је Дан слијепих Републике Српске и своју крсну славу Видовдан.

Мирослав Мандић, предсједник Градске организације слијепих Бањалука је истакао да слијепа и слабовида лица желе да буду равноправни и достојни грађани наше Републике и државе.

"Желимо да живимо од свог рада и труда и надамо се да ће држава препознати сва наша социјална питања и подићи их на један квалитетнији и завиднији ниво", рекао је Мандић.

Предсједник Савеза слијепих Републике Српске, Бранко Сузић, честитао је свим слијепим њихов дан, а локалним организацијама које славе и крсну славу Видовдан. Он је истакао да бројни гости који су данас стигли доказ су да одржавамо традицију и дружење, без обзира на тешке економско-социјалне прилике.

Петар Бранковић, потпредсједник Градске организације слијепих Београд, истакао је да су чланови ове организације стигли из српске престонице да увеличају крсну славу, како је рекао, својој браћи у Бањалуци.

Савез слијепих Републике Српске броји око двије хиљаде чланова окупљених у 22 локалне организације.