latinica  ћирилица
28/06/2016 |  16:30 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Вилуси код Градишке: Крштено петоро дјеце породице Гајић (ВИДЕО)

Видовдан и славу Храма на посебан начин су прославили вјерници у Вилусима код Градишке. У Храму посвећеном Светом мученику Кнезу Лазару крштено је петоро дјеце породице Гајић.
Крштење дјеце породице Гајић - Фото: РТРС
Крштење дјеце породице ГајићФото: РТРС

Док многи данас сматрају да је дјеци тешко пружити све што им треба, Дражен и Ивана Гајић из Романоваца другачије мисле. Без већих проблема, уз труд и рад ,одгајају шесторо малишана.

Истичу да су дјеца највеће богатство. До сада су крстили само најстарију кћерку Владану. И за локалног пароха вишечлано крштење из једне породице представља својеврсно изненађење.

"Сада, хвала Господу, имамо своју државу, али нажалост сваки дан нас је све мање и мање. Зато су оваки примјери веома ријетки, а ова радост данас је посебна", истиче парох машићки Петар Јовановић.

Крштење Гајића на велики српски празник Видовдан иницирао је народни посланик Славко Дуњић, а кумства се прихватила Весна Кнежевић.

"Ивана Гајић и ја смо заједно одрасле, биле смо најбоље пријатељице, тако да ми је част данас што имам прилику да будем кума њеној дјеци", каже Весна.

Славко Дуњић истиче да је данас права сензација када се из цијелог села крсти петоро дјеце, а камоли из једне породице.
Осим крштења он је заједно са Министарством породице, омладине и спорта покренуо акцију и за адаптацију дома породице Гајић, која је у завршној фази.