latinica  ћирилица
01/07/2016 |  16:58 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Настављено суђење у случају против града Добоја и Удружења "Сложно" (ВИДЕО)

Увиђајем геодетског и грађевинског вјештака, у Добоју је настављено суђење, по тужби Зорана Миличевића против града Добоја и Удружења "Сложно".
Добој - спорна зграда - Фото: РТРС
Добој - спорна зградаФото: РТРС

За градњу стамбено пословне зграде Зоран Миличевић и његов брат уступили су Удружењу "Сложно" земљиште и породичну кућу у центру града, а по заврештку градње требало је да добију три стана и пословни простор. Остали су и без куће, и без станова. 

Куће са окућницом одавно нема, а на мјесту гдје је била никла је стамбено пословна вишеспратница, у којој су три стана и пословни простор требало да припадну браћи Миличевић. И припадају, али само на папиру, јер је њихове станове инвеститор, Удружење "Сложно", с којим су Миличевићи имали договор, продао другима.

Годинама на суду Миличевић доказује да је преварен. У наставку суђења, посла на доказивању имаће и геометар и вјештак грађевинске струке који су обишли терен и обавили увиђај.

Миличевићи су тужили Удружење "Сложно" и град Добој тражећи од њих солидарно намирење тужбеног захтјева од 400.000 марака.

Милкица Гарић, замјеница правобраниоца истиче да је Правобранилаштво мишљења као и град Добој да град не може бити обавезан за накнаду штете јер су тужитељи са инвеститором изградње објекта имали закључен уговор.

Тужиоци, међутим, сматрају да је кривица Града управо у томе што није учинио ништа да спријечи бесправну градњу. И ту се круг затвара. Док Миличевићи не остваре своја права, на чекању су и станари цијелог стамбено пословног комплекса. Не могу да легализују своју имовину, јер је цијела зграда направљена на посједу браће Миличевић.