latinica  ћирилица
06/07/2016 |  18:23 | Аутор: novosti.rs

Како зелени чај његује кожу?

Због богатства флавоноида, овај напитак горког укуса је чак 10 пута јачи антиоксиданс од витамина Е
Зелени чај - Фото: flickr.com
Зелени чајФото: flickr.com

Иако се зелени чај најчешће препоручује за јачање имунитета, он је одлично средство за његу коже. Због богатства флавоноида, овај напитак горког укуса је чак десет пута јачи антиоксиданс од витамина Е.

Помаже у борби против штетних утицаја УВ зрака и бољем искоришћавању састојака из крема са заштитним фактором, као и у лијечењу опекотина. Ублажава иритације и црвенило коже, па се посебно препоручује за осјетљиву. Пошто садржи кофеин, зелени чај подстиче циркулацију и избацивање сувишне течности из тијела, нарочито је ефикасан против целулита.

Љековити тоник одговара сваком типу коже, можете га нанијети ујутру и увече, на претходно очишћено лице, а затим нанесите хидратантну крему. Идеалан је за топле дане, па га можете користити кад пожелите да се освјежите.

За припрему тоника потребни су вам сушени листићи органског зеленог чаја. Велику кашику чаја убаците у 2 дл топле, али не кључале воде и оставите да одстоји пет минута. Проциједите, охладите и сипајте у пластичну или стаклену флашицу са распршивачем, како бисте тоник лакше наносили на кожу.

Савјет плус: Прије коришћења га добро протресите, да се састојци сједине. Држите га у фрижидеру и потрошите у року од три дана.