latinica  ћирилица
11/07/2016 |  12:28 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

Вишеград: Младен Ђуревић кандидат за начелника општине

Предсједници општинског одбора СНСД-а Вишеград Перо Петровић, СП Жељко Шеврт и ДНС Младенко Тасић потписали су споразум о заједничком наступу ових политичких партија на локалним изборима, који подразумијева подршку кандидату за начелника општине Вишеград Младену Ђуревићу.
Подршка кандидату за начелника општине Вишеград Младену Ђуревићу - Фото: СРНА
Подршка кандидату за начелника општине Вишеград Младену ЂуревићуФото: СРНА

Коалиционом састанку, осим предсједника и кандидата за начелника, присуствовали су носилац листе ДНС-а Миле Перић, потпредсједник СП Биљана Максимовић и члан ове странке Горан Бореновић, као и предсједник Изборног штаба СНСД-а Вишеград Дарко Андрић.

Ђуревић је рекао да је данашњим потписивањем коалиционог споразума стављена тачка на све спекулације у претходном периоду које су се односиле на сарадњу ових странака.

"Као и сваки млађи човјек, имам много амбиција, да Вишеград добије мјесто које заслужује и увјерен сам да ћемо у наредном периоду остварити само добре резултате за Вишеград и да ћемо заједничким радом направити од Вишеграда, оно што сви очекују", истакао је Ђуревић.

Он је захвалио руководству ДНС-а и СП Вишеград за указано повјерење и навео да ће 2. октобра у Вишеграду бити остварен велики успјех за кандидата за начелника и за листе ове три партије.

Предсједник Општинског одбора СП Вишеград Жељко Шеврт рекао је да ова странка даје једногласну подршку Ђуревићу зато што сматра да ће успјешно водити општину Вишеград јер има довољно амбиција и способности за руковођење општином.

"Потрудићемо се да својим радом оправдамо и повјерење наших чланова и да наши одборници буду дио власти у Вишеграду, а договорену коалицију подржавамо на максималном нивоу", додао је Шеврт.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Младенко Тасић рекао је да ова странка даје подршку Ђуревићу. "Сматрамо да ће он на најбољи начин водити општину Вишеград, заједно са нама, који ћемо му помоћи да оствари најбољи резултат и да направимо још бољи град Вишеград", рекао је Тасић.

Он је нагласио да са сигурношћу очекују побједу Ђуревића, а да ће се одборници ДНС-а потрудити да направе што бољи резултат и да својим учешћем у власти ријеше кључна питања, која до сада нису успјела бити остварена.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Вишеград Перо Петровић рекао је да је Вишеград 2014. године на парламентарним изборима дао до знања да није задовољан локалном влашћу и да је убједљиво дао подршку коалицији која је данас потписана.

"Изузетно сам задовољан што је ова коалиција потписала споразум о сарадњи и подршку начелнику Младену Ђуревићу и сматрам да је то један од предуслова да он побиједи и да ће то и бити, а да ће ове три странке имати довољно одборника да направимо и скупштинску већину", истакао је Петровић.

Он је додао да очекује позитивне промјене, које ће се огледати у томе што ће бити направљен другачији систем рада, односно организације и саме локалне управе и организације локалних предузећа, а приоритет ће бити дат пројектима који су потребни овом граду.