latinica  ћирилица
11/07/2016 |  21:53 ⇒ 21:57 | Аутор: РТС

Четири дана "Егзита" – 80 тона смећа!

Од почетка фестивала „Егзит“ до одласка посљедњих посјетилаца са Петроварадинске тврђаве, радници ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад сакупили су и отпремили камионима скоро 80 тона смећа на градску депонију.
Смеће (Фото: ЈКП "Чистоћа" Нови Сад) -
Смеће (Фото: ЈКП "Чистоћа" Нови Сад)

Како наводи директор ЈКП „Чистоћа“ Владимир Зеленовић, сав отпад са овог простора однесен је на траке у рециклажном центру на даљу сепарацију и прераду.

Од лименки, картона, до пет амбалаже и пластике, смеће сакупљено на „Егзиту“ је разврстано и послато на рециклажу.

На овај начин ЈКП „Чистоћа“ је показала највиши степен одговорности према заштити животне средине, јер је то, уз одржавање јавне хигијене, наш приоритетни задатак, истакао је Зеленовић.

Током четири фестивалска дана, само на Петроварадинској тврђави, подграђу и кеју, активно је радило 80 радника ЈКП „Чистоћа“.

Смеће (Фото: ЈКП "Чистоћа" Нови Сад)

Рад је прилагођен потребама посјете великог броја људи, те великој фреквенцији на одређеном простору, па је осим редовног рада у пријеподненој смјени, организованог рада на простору одржавања фестивала, организован и рад редовне поподневне смјене, рад на Кеју жртава рације од 20 часова до 3 сата ујутру, као и редован рад треће смјене од 22 сата до 5 часова.

За све то вријеме, непосредно или посредно, у комплетној организацији посла било је укључено око 150 запослених у ЈКП „Чистоћа“.

Посао завршетком „Егзита“ није готов. У наредним данима слиједи враћање простора на којем се одржавао фестивал у првобитно стање након што се размонтирају и отпреме елементи свих бина са Тврђаве.

Хигијена у цијелом граду, током трајања фестивала „Егзит“ била је у сваком моменту на високом нивоу.