latinica  ћирилица
15/07/2016 |  15:56 | Аутор: РТРС

Објављени резултати конкурса за суфинансирање размјене студената

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је коначну листу резултата Конкурса за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Прeмa коначним рeзултaтимa, Mинистaрствo ћe суфинaнсирaти oдлaзaк 18 студeнaтa и шест професора на међународну размјену, као и долазак једног професора на Универзитет у Источном Сарајеву.

Највећи број студената, чију ће међународну размјену суфинансирати Министарство просвјете и културе, је са Медицинског факултета у Бањој Луци. Они одлазе на размјену у Чешку, Пољску, Њемачку, Шпанију, Грчку, Турску, Словенију и Италију.

Наставно особље, чију ће размјену према прелиминарним резултатима финансирати Министарство, предаје на Природно-математичком факултету у Бањој Луци, Пољопривредном факултету у Источном Сарајеву, Медицинском факултету у Фочи, Правном факултету у Бањој Луци и Пољопривредном факултету у Бањој Луци а одлазе на размјену у Србију, Аустрију, Њемачку и Италију.

Потписивање уговора са кандидатима којима су додијељена средства за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља предвиђено је у петак, 22. јула и понедјељак, 25. јула у времену од 9.00 до 16.00 часова у просторијама Министарства просвјете и културе Републике Српске у Бањој Луци.