latinica  ћирилица
18/07/2016 |  12:34 ⇒ 13:07 | Аутор: РТС

Кад дивља свиња улети на плажу и направи пометњу

Обичај Пољака да се на плажи ограде параванима умало није довео до трагедије пошто се једна дивља свиња, тражећи излаз ка шуми на плажи у мјесту Карва на Балтичком мору, успаничила и направила хаос, лакше повриједивши неколико туриста.
Дивља свиња направила пометњу међу туристима - Фото: РТС
Дивља свиња направила пометњу међу туристимаФото: РТС

Дивљу свињу која је очигледно залутала на плажу из оближње шуме, купачи су примијетили тек како излази из мора, али ју је лавиринт паравана збунио, као и вриска дјеце и жена.

Успаничена дивља свиња је неколико људи оборила, неколико лакше повриједила, међутим на крају је нашла излаз и нестала у шуми.

„Када смо стигли дивље свиње више није било. Не знамо одакле се појавила јер је са те стране терен ограђен. Ово је први пут да се тако нешто десило“, рекао је пољској телевизији ТВ Н24 портпарол градских власти Гжегож Жачек.

Дивља свиња (Фото: РТС)

Дивље свиње нису неуобичајена појава на плажама Балтичког мора ни по парковима у градовима широм Пољске и обично ти сусрети пролазе мирољубиво јер су свиње већ навикле на људе.

Прошлог мјесеца су у Свиноујшћу на сјеверозападу Пољске рано ујутру мјештани звали Ватрогасну стражу да ослободи три дивља прасета која су се у играла и одвојила од крда, залутала у пјесак на ограђено дечије игралиште, а када нису умјела да нађу излаз заглавила су се у дрвеној огради.