latinica  ћирилица
19/07/2016 |  20:14 ⇒ 20:22 | Аутор: Агенције

Најјезивија "шума паукова" на свијету (ФОТО)

У руралним срединама Викторије, једне од шест федералних држава Аустралије, налази се, по свему судећи, најјезивија "шума паукова", која је добила овај назив по пауковим мрежама које су таквих размјера да, дословно, прекривају читава поља и дрвеће.
"Шума паукова" (Фото: Reddit/Mad66) -
"Шума паукова" (Фото: Reddit/Mad66)

Сматра се, наиме, да нормална појава масовне миграције беба ових животињица, које припадају групи зглавкара, узрокује настанак "прекривача" зелених површина, која подсјећа на мраз, преноси портал Вajралнова.

Како се наводи, застрашујући призор прекривене траве и дрвећа огромним пауковим мрежама, попут сцене из хорор филма, натјерао је мјештане да избјегавају посјету шуми у вријеме "селидбе" паукова на различите стране.

"Шума паукова" (Фото: Reddit/Mad66)

Мноштво младих паукова користи технику познату као "балонирање" којом се препусте вјетру који их односи на нека друга мјеста гдје се настањују.

Паукови тако могу путовати километрима летећи, па зато сваки континент и свака земља има паукове, чак и Антарктик, на коме, додуше, не успијевају да опстану дуго због непогодне климе.

"Шума паукова" (Фото: Reddit/Mad66)

Иначе, неке паукове су истраживачи пронашли како лете 2,4 километра у вис, а занимљиво је да је "балонирање" такође разлог зашто су они једини облици живота на новоформираним вулканским острвима.

- Ако мислите да је проналажење паука у углу собе застрашујуће искуство, будите срећни што не живите у овим крајевима -порука је овог портала.