latinica  ћирилица
25/07/2016 |  13:31 | Аутор: СРНА

Одузете цигарете и дуван

Службеници Граничне полиције БиХ спријечили су незаконит промет 1.103 кутије разних врста цигарета без акцизних маркица и 92 кутије са акцизним маркицама, чија се вриједност процјењује на око 5.000 КМ.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Цигарете су откривене приликом јучерашње граничне контроле аутомобила "форд", словеначке регистрације, на изласку из БиХ на граничном прелазу Дољани, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

У возилу су се налазили држављани Словеније чији су иницијали С.К. /53/ и М.В. /52/, који је изјавио да су цигарете његово власништво.

М.В. је ухапшен и уз одузете цигарете биће предате службеницима Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ на даље поступање. О догађају су обавијештени Тужилаштво БиХ и Суд БиХ.

Мјешовита патрола службеника Јединица граничне полиције Горица и Полицијске станице Имотски Министарства унутрашњих послова Хрватске прије три дана спријечила је незаконит промет 26 килограма резаног дувана.

Дуван је откривен приликом граничне контроле аутомобила "мерцедес", БиХ регистрације, у граничном појасу на подручју Посушја.

Возилом је управљало лице чији су иницијали С.К. /33/, држављанин БиХ. Дуван је предат службеницима УИО БиХ. /крај/аг/мђ /