latinica  ћирилица
25/07/2016 |  14:33 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Борба против незаконитости у Градској управи Бијељине

Предсједник Скупштине града Бијељина Драган Ђурђевић најавио је данас да ће на наредној сједници - 1. августа поново бити смијењена три начелника одјељења у Градској управи који су након прве смјене враћени на посао пресудом Окружног суда.
Бијељина - Драган Ђурђевић - припремни састанак - Фото: СРНА
Бијељина - Драган Ђурђевић - припремни састанакФото: СРНА

Ријеч је о начелницима градских одјељења за финансије Милораду Софренићу, за друштвене дјелатности Славку Башићу и за борачку и инвалидску заштиту Славиши Савићу, за које је Ђурђевић рекао да су радили незаконито.

У изјави новинарима по окончању припремног састанка за сједницу Скупштине града Ђурђевић је позвао замјеника градоначелника Хусу Зечкановића, четвртог смијењеног функционера који је добио тужбу у Окружном суду у Бијељини, да поднесе оставку из моралних разлога.

Ђурђевић је рекао да је Зечкановић злоупотријебио новац из градског буџета тако што је узео 3.000 КМ од градске Агенције за мала и средња предузећа, али није испоштовао обавезу да запосли једног радника, те да је према његовим сазнањима тај новац дат за Зечкановићеву фирму која је угашена.

Према Ђурђевићевим ријечима, за Зечкановићеву поновну смјену се прикупљају потписи, али ће Скупштина града сачекати да он поднесе оставку, као моралан човјек који је већ у пензији.

Предсједник градске скупштине тврди да "градоначелник Мићо Мићић на перфидан начин злоупотребљава функцију и положај" и да од губљења скупштинске подршке у Бијељини готово три мјесеца не одржава колегијуме Градске управе.

Ђурђевић је позвао сва заинтересована лица која желе да зауставе криминал у Бијељини који, како каже, спроводи градоначелник Мићић, да помогну одборницима да се то заустави и обесхрабри.

Он истиче да смјене начелника одјељења и изабраних функционера, као што су чланови управних и надзорних одбора и директори предузећа у граду, нису хир Скупштине града, него заустављање уочених неправилности у раду.

Говорећи о тужбама и пресудама, Ђурђевић је рекао да је Окружни суд у Бијељини тражио да се образложе разлози за смјене, иако скупштинска Комисија за избор и именовања није истражни орган, а указао је и на њихов експресан рад, као и родбинску повезаност судије са страначким функционерима СДС-а.

Ђурђевић је показао новинарима једну од судских одлука у чијем се образложењу налазе чак и недовршене реченице.

Као нелогичност је истакао да је Суд тражио записник са сједнице Скупштине града у року од 15 дана, иако у датом року записник није могао бити ни усвојен јер није одржана наредна скупштинска сједница.

Ђурђевић је најавио да ће до локалних избора у октобру Скупштина града одржати још пет сједница и да је задовољан што је СДС најавио да ће учествовати у даљем раду.

Одборник СДС-а Јован Гајић рекао је новинарима након данашњег припремног састанка да ће ова странка наставити рад у Скупштини града након доношења пресуда којима су четири смијењена функционера враћена на посао.