latinica  ћирилица
25/07/2016 |  17:14 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

Михајилица распустио Градски одбор СРС у Требињу (ВИДЕО)

Непосредан повод за распуштање Градског одбора СРС био је потпис представника Градског одбора на подршку Луки Петровићу, кандидату из СНСД-а за градоначелника Требиња.
Миланко Михајилица - Фото: РТРС
Миланко МихајилицаФото: РТРС

Тим потезом, Радикали су окренули леђа Савезу за промјене, на локалном нивоу. Незадовољни су односом Славка Вучуревића према њима, још од 2012. године, када су му пружили подршку. 

Михајлица се огласио три дана након што је Градски одбор у Требињу, јавно подржао Петровићеву кандидатуру.

Коалициони потпис са СНСД-ом, ДНС-ом, Социјалистима и Уједињеном Српском, за Михајилицу је био тежак и неопростив гријех. Оптужио је Петровића да је „купио“ Радикале.

"Ради се о трговини радним мјестима и неким ситним услугама, али је Лука Петровић заборавио да СРС РС не може да подржи човјека, као што је Лука Петровић, високи функционер СНСД,", каже Михајилица.

Петровић се данас није јављао на телефон, а одлуку о прикључењу новој коалицији, требињски Радикали донијели су ноћ уочи његове промоције.

Славиша Гркавац, носилац листе „Радикално боље“ (СРС, СРС РС) за Требиње, каже да су били у коалици Савеза за промјене и да нису били задовољни како су третирани.

"Нема нас нигдје, нисмо испоштовани, послије избора нисмо имали контакт са Вучуревићем", истиће Гркавац.

Коалициони уговор потписали и представници СРС, бивши Шешељеви радикали. Заједно су, 2012. године били уз Славка Вучуревића, па се разочарали.

Драган Ђурђевић, предсједник Српске ртадикалне странке, истиче да је чињеница да са Вучуревићем није било сарадње.

Додаје да је са Петровићем разговарао Градски одбор и да сматрају да то може донијети добре резултате Требињу.

Михајлица се није задржао само на распуштању Градског одбора: "Због чињенице да је мимо знања врха и политика странке, због потписивања подршке Луки Петровићу, из странке је искључен одборнички кандидат Славиша Гркавац."

Гркавац каже да је искључен, иако није члан, и да то само показује колико је Михајлица информисан.

На питање како је потписао споразум ако није члан, каже да је то учинио, јер су 2006. године пристали да ради, и да није био обавезан да буде члан.

Гркавац каже да, са колегама, остаје у странци. Хоће ли тако бити, знаће послије састанка распуштеног одбора са Драганом Бабићем, предсједником Извршног одбора партије. Њега је Михајлица задужио да консолидује стање у требињском одбору. Гркавац истиче да је то само наводно показивање снаге предсједника странке.