latinica  ћирилица
26/07/2016 |  13:49 ⇒ 13:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Савић одредио списак ватерполиста Србије за Рио

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић одредио је 13 играча и са провјереним снагама креће у поход на златну медаљу на Олимпијским играма у Рију.
Дејан Савић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Дејан Савић (архив)Фото: ТАНЈУГ

Савић није направио измјене у тиму који је спојио титуле првака свијета (Казањ 2015) и Европе (Београд 2016), док су посљедњи са коначног списка отпали браћа Рашовић Виктор и Страхиња, Немања Убовић, Гаврил Суботић и голман Димитрије Ристичевић.

Србију ће у Рију представљати: Гојко Пијетловић (Орадеа), Душан Мандић (Про Реко), капитен Живко Гоцић (Солнок), Сава Ранђеловић (Бреша), Милош Ћук (Егер), Душко Пијетловић (Про Реко), Слободан Никић (Орвушегетем), Милан Алексић (Солнок), Никола Јакшић (Партизан), Филип Филиповић (Про Реко), Андрија Прлаиновић (Солнок), Стефан Митровић (Ференцварош) и Бранислав Митровић (Егер).

"Имали смо веома добре припреме на којима је било више играча. Морам да кажем да сам јако задовољан како су радили браћа Рашовић, Ристичевић, Убовић и Суботић, али сам у овом тренутку процијенио да терет Рија треба да поднесу играчи са доказаним квалитетом и искуством играња великих првенстава", рекао је селектор Савић за сајт ВС.

Српски ватерполисти на ОИ у Рију играће у А групи са селекцијама Грчке, Јапана, Аустралије, Бразила и Мађарске, а први ривали су Мађари 6. августа.