latinica  ћирилица
26/07/2016 |  18:42 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Теслић - Прво гласови, па тек онда пут (ВИДЕО)

Иако предизборна кампања званично није почела, у Теслићу се гласови већ одавно прикупљају. По принципу прво глас, онда пут, општина коју предводи кадар СДС-а, тако гради путеве.
Пут у Чечави - Фото: РТРС
Пут у ЧечавиФото: РТРС

На дионици Ликићи – Продановићи, у селу Чечава, ове године требало је да буде постављен асфалт.

Међутим, општинска власт одлучила је да средствима за ову дионицу, изгради пут у другом дијелу села, под условом да њихови кандидати добију подршку становништва који користи тај дио пута. Незадовољни мјештани питају - зашто се не поштују приоритети?! 

Годинама чекали, а када је рјешење коначно стигло, поново изиграни. Мјештани села Чечава огорчени су. Кажу, није им јасно зашто општина не поштује своју одлуку.

Програмом за иградњу некатегорисаних путева, била је предвиђена градња 800 метара дионице коју годинама одржавају. Умјесто за 70 домаћинстава, која би користала тај пут, општина је градњу почела на другој локацији, гдје је само седам домаћинстава.

"Та средства која су била под лотом Ликићи-Продановићи, пребачена су за путну комуникацију Шиљци-Вуковићи. У тој документацији не постоји нигдје записана та путна дионица", каже незадовољни грађанин Недељко Мразић.

Њихово разочарење, кажу, добро су наплатили активисти локалног СДС-а. Разлог због којег општина крши своју одлуку, мјештани кажу, политичке је природе.

"Прави разлог помјерања те локације, односно на другу трасу јесте то што смо добили изјаве људи који су подржали СДС са својих 40 гласова. Те изјаве имамо", рекао је Душко Илић, док  Митар Продановић додаје:

"То је тачно, у потпусности, да смо изиграни. Али ја сам посебно огорчен на ту подјелу међу народом скупљањем гласова по селима да се треба скупити 40 гласова за начелника и одборника СДС-а. Е због тога сам огорчен".

Разлог за огорченост не виде у општини. У штуром и нејасном одговору на наше питање, кажу да је изградња почела баш на дионици која је предвиђена Програмом.

"Асфалтира се тачно она релација која је усвојена поменутим програмом. Све друге информације, односно дезинформације су политички мотивисане", саопштено је из општине.

"Зашто нису основали један тим људи, послали нек виде људи ситуацију каква је ан терену, и да се ради гдје је најпотребније?", пита и незадовољни грађанин Стојан Николић.

Међутим, на мапама се јасно види да дионица није иста. И они који су потписали подршку СДС-у, а заузврат очекивали пут, дијелом су преварени.

Сада ће сви рјешење покушати да потраже у Инспекторату, Тужилаштву, па и Централној изборној комисији. Кажу, од политике је важнији интерес грађана, а они имају само један захтјев - да општина испоштује своју одлуку.