latinica  ћирилица
26/07/2016 |  19:09 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Радисав Машић кандидат за начелника општине Фоча (ВИДЕО)

Актуелни начелник општине Фоча Радисав Машић, данас је и званично најавио борбу за нови мандат као кандидат СНСД-а. Његову кандидатуру подржали су општински одбори ДНС-а, Социјалистичке партије, Партије уједињених пензионера и Српске радикалне станке. Од Машића очекују да настави почете инвестиције.
Радисав Машић - Фото: РТРС
Радисав МашићФото: РТРС

Кандидатуру за првог човјека Фоче већ су истакли Миливоје Достић из СДС-а и Здравко Крсмановић, кога је, због забране НДП-у из Централне изборне комисије, формално предложила СРС РС. 

У трку за начелничку позицију у Фочи Радисав Машић, осим странака окупљених око СНСД-а могао би да рачуна и на подршку локалне ПДП-а и СДА.

"Ти разговори теку до неког нивоа и са СДА, ПДП-а и Радикалном странком, једно 9 странака", рекао је Вељко Марић,
предсједник Регионалног одбора СНСД-а Фоча.

Актуелни начелник и кандидат за још један мандат похвалио се да је стабилизовао општински буџет, санирао милионске дугове, отпочео вриједне инфраструтктурне инвестиције. Истакао је добру сарадњу с Владом и најавио завршетак моста на Дрини, пута уз Тару.

"Општина није ту да запошљава већ да ствара услове за долазак инвестиција", изјавио је Радисав Машић, кандидат СНСД-а, ДНС-а, СП-а, ПУП РС И СРС за начелника општине Фоча.

Иако је сарадња СНСД-а и СДС-а у претходне четири године у Фочи дала добре резултате, СДС ће имати свог кандидата за начелника.

У утрку ће и Здравко Крсмановић што према оцјенама познавалаца фочанских прилика повећава шансе СНСД-овог Радисава Машића да обнови мандат начелника општине.