latinica  ћирилица
26/07/2016 |  22:04 ⇒ 22:06 | Аутор: СРНА

Угљевик: Отворена ликовна колонија

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом отворио је вечерас другу Ликовну колонију у Угљевику коју организују Мисијски одбор епархије и Центар за културу "Филип Вишњић", уз покровитељство општине Угљевик.
Угљевик - Ликовна колонија - Фото: СРНА
Угљевик - Ликовна колонијаФото: СРНА

"Желио сам да ову ликовну колонију осмислимо баш у Угљевику, у малој средини, јер за добру умјетност никада није потребна велика средина. Вријеме пролази, људи пролазе и нестају, али умјетност увијек остаје", рекао је владика Хризостом.

Владика је поручио умјетницима да ће њихови радови оставити печат њихових личности, али и времена и простора у коме настају.

"Гдје год се окренемо око нас је љепота, почевши од цвијета до небеских висина, свуда нам Бог даје инспирације да пишемо, пјевамо и сликамо. У годинама које долазе проширићемо ову колонију", најавио је владика Хризостом.

Директор Центра за културу Предраг Вујевић рекао је да ће на овогодишњој Ликовној колонији наредних 12 дана стварати 15 умјетника.

"У оквиру Ликовне колоније биће организована и школа сликања за дјецу узраста од пет до 15. година, како би се ова умјетност приближила најмлађима и мотивисала их да можда постану сликари и љубитељи умјетности", истакао је Вујевић.

Предсједник Скупштине општинен Угљевик Ђоко Симић поздравио је госте и организаторе и обећао да ће Угљевик бити добар домаћин саборовања умјетника.

Ликовна колонија трајаће до 6. августа када ће умјетници изложити настале радове.