latinica  ћирилица
26/07/2016 |  22:46 | Аутор: Б92

Ибрахимовић: Одбио сам Бекама због Муриња

Златан Ибрахимовић открио је да је имао понуду да заигра у клубу из МЛС лиге прије потписивања уговора са Манчестер Јунајтедом.

Шведског репрезентативца су, послије одласка из Пари Сен Жермена, жељели многи европски и свјетски клубови, али је на крају одлучио да постане играч 'Ђавола' .

У интервјуу за "Гол" открио је да је одбио понуду Дејвида Бекама да игра за Мајами, али је жеља да заигра у Премијер Лиги на крају пресудила.

“Дејвид је мој пријатељ и он ме је питао да играм за његов клуб, али сада желим да урадим велике ствари са Јунајтедом. Ипак, поштујем МЛС лигу и све је могуће. Када сам одлучио да напустим ПСЖ било је много понуда, али са Златаном је то нормално“, рекао је Ибрахимовић.

Иако му је понуда била примамљива, ипак није могао да одбије бившег тренера из Интера Жозеа Муриња.

“Знам да су многи клубови били заинтересовани, али шансу да играм на Олд Трафорду и да поново сарађујем са добрим пријатељем Мурињом, било је немогуће одбити“, додао је бивши играч 'Нероазура'.

Самопрокламовани "Бог Јунајтеда" освојио је лигашке титуле у Холандији, Шпанији и Француској и у октобру ће напунити 35 година и нема назнака да ће се ускоро пензионисати.

“Нећу искључити МЛС у будућности, али имам уговор са Јунајтедом. У доброј сам форми и мислим да ћу играти до 40, али никада не можете предвидјети шта вас чека у будућности“, закључио је шведски репрезентативац.

Ибрахимовић је почетком јула потписао уговор са "Црвеним ђаволима" једногодишњи уговор за суму од 200.000 фунти недјељно.