latinica  ћирилица
28/07/2016 |  18:25 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ о уништавању муниције и минско-експлозивних средстава ОС БиХ

Предсједништво БиХ донијело је данас Одлуку о уништавању муниције и минско-експлозивних средстава Оружаних снага БиХ, којом је Министарство одбране БиХ задужено да уништи све количине неисправне муниције и минско-експлозивних средстава са више локалитета.
Предсједништво БиХ - Фото: klix.ba
Предсједништво БиХФото: klix.ba

Ријеч је о локалитетима "Габела" - Чапљина, "Дужи" - Требиње, "Баћевићи" - Мостар, "Цар Душан" - Рудо, "Крчмарице" - Бањалука, "Блажуј" - Сарајево, "Козловац" - Тузла, "Крупа" - Хаџићи и "Кула два" - Мркоњић Град.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је примљена к знању Информација о званичној посјети делегације МО и ОС БиХ САД, од 20. до 22. јуна, као и Информација о учешћу министра одбране БиХ Марине Пендеш и представника МО БиХ и ОС БиХ у делегацији БиХ на НАТО самиту у Варшави 8. и 9. јула.

Предсједништво БиХ усвојило је Изјаву о придруживању БиХ земљама ЕУ у подршци Влади националног јединства, као јединој легитимној влади у Либији.

Министарство иностраних послова БиХ задужено је да о Изјави и спремности БиХ да призна јединствену Владу Либије информише све земље и међународне организације с којима БиХ има дипломатске односе, те да информише релевантне државне институције БиХ да убудуће, службене контакте одржавају само са представницима Владе националног јединства.

Предсједништво БиХ усвојило је Закључак о приступању БиХ Европском центру за глобалну међузависност и солидарност Сјевер-Југ.

На сједници је прихваћен и Споразум који се односи на узајамно признавање и замјену возачких дозвола, између Савјета министара БиХ и Владе Турске.

Предсједништво БиХ је ратификовало Споразум о финансирању програма активности прекограничне сарадње БиХ - Црна Гора за 2014. годину, између БиХ и ЕУ, коју представља Европска комисија и Споразум о финансирању државног програма активности за БиХ за 2014. годину, између БиХ, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара БиХ, и ЕУ, коју представља Европска комисија.