latinica  ћирилица
28/07/2016 |  19:32 | Аутор: Агенције

Рафа не одустаје од Рија (ВИДЕО)

Тони Надал је одбацио гласине да ће Рафаел Надал прескочити Олимпијске игре и поручио да он вриједно тренира како би се припремио за почетак такмичења.
Рафаел Надал (архив) - Фото: Getty Images
Рафаел Надал (архив)Фото: Getty Images

Рафа је одрадио први "јачи тренинг" у својој тениској академији на Мајорки, а партнер му је био други рекет свијета Енди Мареј.

"Почели смо са тренинзима јачег интензитета, како бисмо спремни дочекали почетак турнира", рекао је Тони Надал.

Како је рекао, спаринг са Марејем је био "први озбиљнији" и обојица су задовољни како је протекао.

"Наравно да постоје сумње око Рафине игре, то је уобичајено када неко паузира. Када игра, Рафа хоће да има добре резултате, наравно да је то тешко, али сам ја увјерен да ће све протећи добро", рекао је Тони Надал.

Тренер и стриц шпанског тенисера каже да би његовом пулену добро дошло мало среће на жријебу. "Ако будемо имали среће на жријебу, мислим да можемо да идемо корак по корак и стигнемо до високог нивоа. Има времена да оцијенимо какве су нам шансе и да видимо како ће Рафа да одговори на снагу конкуренције. Од суботе смо у Рију и тамо ћемо тренирати са најјачима", рекао је Тони Надал.

Надал је посљедњи такмичарски меч одиграо у другом колу Ролан Гароса, када је прије него што се повукао са турнира због повреде зглоба, савладао Факунда Багниса са 6:3, 6:0, 6:3.

Рафа је тада планирао да се припреми за Вимблдон, иако је постојала опасност да дође до прелома и одласка под нож. Ипак, није успио да санира повреду све до пута у Рио.

Медији су спекулисали да ипак неће моћи да наступи на олимпијском турниру, а бука се само појачала након одлуке Роџера Федерера да паузира до краја сезоне.

Први фаворит у Рију је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, а титулу олимпијског шампиона брани Енди Мареј.