latinica  ћирилица
29/07/2016 |  08:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Хилари и званично прва жена кандидат за предсједника

Хилари Клинтон је и званично постала прва жена кандидат за предсједника САД пошто је на конвенцији демократа у Филаделфији прихватила номинацију.
Хилари Клинтон - Фото: ТАНЈУГ
Хилари КлинтонФото: ТАНЈУГ

Она је поручила да ће бити предсједник "свих Американаца" и да су су ови избори вријеме када треба да се "подвуче црта".

"Бићу предсједник демократа, републиканаца, и оних који су независни. Оних који се боре, теже нечем и постижу успјех. И оних који буду гласали за мене, као и оних који не буду. За све Американце", истакла је Клинтон у говору посљедњег дана конвенције Демократске странке у Филаделфији, пренијеле су агенције.

Клинтон је навела да је њена превасходна мисија као предсједника да створи нове могућности и више радних мјеста, услове у којима ће плате да расту.

То ће бити, како је навела, њен задатак "од првог до посљедњег дана".

Она се обратила и разочараним присталицама ривала Доналда Трампа, понудивши им "маслинову гранчицу".

"Ово је тужна истина. Нема другог Доналда Трампа и то је то", казала је она.

"Он жели да нас подјели од остатка свијета, једне од других. Жели да се плашимо за будућност и да се плашимо једни других", поручила је Клинтон.

Клинтон - бивша америчка прва дама, сенатор и државни секретар, је прије два дана номинована за Бијелу кућу.

Она је, надмашивши ривала Бернија Сандерса и освојивши номинацију, направила велики корак на свом путу да постане прва жена предсједник САД, пренијела је агенција АФП.