latinica  ћирилица
29/07/2016 |  09:33 ⇒ 09:38 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Почиње турнир у одбојци на пијеску

Которварошко спортско љето традиционално се завршава турниром у одбојци на пијеску, који почиње данас и одржава се на градском купалишту "Бјелине".
Котор Варош: Почиње турнир у одбојци на пијеску - Фото: СРНА
Котор Варош: Почиње турнир у одбојци на пијескуФото: СРНА

У организационом одбору истичу да је и ове године турнир привукао велику пажњу спортске јавности.

"Ријетко која општина може да се похвали чињеницом да сваке године организује три врхунска турнира, а одбојка на пијеску представља врхунац до сада успјешно обављеног посла", рекао је предсједник Организационог одбора турнира Слободан Петровић.

Он је додао да је турнир окупио најбоље екипе у конкуренцији сениора и сениорки са подручја которварошке и сусједних општина.

У конкуренцији сениора учествује 16 екипа, код сениорки су пријављене четири екипе, а ове године биће организован и фестивал одбојке за млађе узрасне категорије на којем ће учествовати пионирке Одбојкашког клуба "Котор Варош".

Тренер Одбојкашког клуба "Котор Варош" и члан Организационог одбора турнира Алмин Ибричић рекао је да је овај клуб на најбољи начин промовисао одбојку и да ће дјевојке учешћем на овом турниру стећи неопходно искуство играња и на другој врсти подлоге.

Захваљујући донацији опреме за терене одбојке на пијеску од Одбојкашког савеза БиХ, турнир ће бити организован на највишем нивоу.

Турнир у одбојци на пијеску траје три дана. Наградни фонд је 500 КМ, а најуспјешније екипе и појединце очекују пехари и вриједне новчане награде.

Организатори ове манифестације су општина Котор Варош и Центар за културу, спорт и информисање.