latinica  ћирилица
29/07/2016 |  11:53 ⇒ 12:21 | Аутор: СРНА

У новим кућама до краја године 26 повратничких породица у Дервенти

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и директор бањалучке фирме "Прогрес градња" Васко Аћић потписали су уговор према којем би до краја године 26 повратничких породица у Дервенти требало да уселе у нове куће које се обнављају у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, а укупна вриједност радова је 840.000 КМ.
Потписивање Уговора - Фото: СРНА
Потписивање УговораФото: СРНА

Чордаш је данас у Бањалуци изразио задовољство што ће ове породице добити кров над главом и ријешити своје егзистенцијално питање.

"Крајем маја смо са корисницима из Дервенте потписали уговоре о обнови стамбених јединица, након чега су проведене јавне набавке, а данашњим потписивањем уговора са извођачем радова направили смо још један велики корак ка изградњи стамбених јединица и трајном стамбеном збрињавању повратника у Дервенту", рекао је Чордаш.

Он је истакао да процес стамбеног збрињавања и интеграције повратника није лак, али да Влада и Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске свакодневно проводе активности да би се овај процес олакшао, саопштено је из ресорног министарства.

Чордаш је нагласио да се у наредним мјесецима очекује још добрих вијести и у другим општинама и градовима који су обухваћени Регионалним стамбеним програмом, али и другим пројектима које имплементира Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Он је најавио да ће већ у наредним седмицама бити организовано увођење извођача у радове, након чега ће почети градња кућа за повратнике у Дервенти.

Аћић је рекао је да фирма "Прогрес градња" има капацитет да посао заврши, прије свега, квалитетно и у предвиђеном року, те је изразио задовољство оствареном сарадњом са Министарством за избјеглице и расељена лица Републике Српске.