latinica  ћирилица
29/07/2016 |  12:36 | Аутор: РТРС

Акција „Цитроен“ резултирала проналаском 850 грама марихуане

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи и Сектора криминалистичке полиције, под надзором Окружног тужилаштва Бања, 28.7.2016. године, реализовали су акцију кодног назива „Цитроен“, на подручју града Бање Луке и општине Лакташи, која је вођена са циљем проналаска доказа за расвјетљавање кривичних дјела против имовине и кривичних дјела из области сузбијања и злоупотребе опојних дрога.
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Наиме, након што је извршено кривично дјело „Тешка крађа“ у бензинску пумпу у мјесту Косијерево, општина Лакташи, 19.7.2016. године око 00,50 часова, због сумње да се ради о добро испланираном кривичном дјелу извршеном од стране најмање два лица, полицијски службеници су предузели низ оперативних и истражних мјера и радњу са циљем расвјетљавања дјела и идентификовања извршиоца, саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

На основу прикупљених сазнања, полицијски службеници су, 28.7.2016. године, лишили слободе, А.А.(1988) из Бања Луке, јер се сумњичи да је са Г.М.(1992) из Бања Луке, изршио поменуто кривично дјело, којом приликом су отуђили новац и разне врсте цигарета, причинивши материјалну штету од око 6.000,00 КМ.

Обзиром да је се лице Г.М. већ дуже вријеме налази у бјекству, и да је расписана потрага за њим, због сумње да би се могао налазити у стану у улици Крајишких бригада, општина Лакташи, 28.7.2016. године, на основу наредбе Основног суда Бања Лука, извршен је претрес стана.

Приликом претреса пронађено је и изузето 12 пакета зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, укупне количине од око 850 грама, мобилни телефон, више сим картица, одјећа за коју постоје индиције да је коришћена приликом извршења кривичног дјела „Тешка крађа“ у бензинску пумпу, као и предмети за које се сумња да потичу из поменутог кривичног дјела и који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

О свим околностима и прикупљеним сазнањима обавијештен је поступајући тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се А.А. након ипитивања оптусти на слободу, а да се настави са предузимање потребних мјера и радњи у циљу проналаска другог лица, те да се по комплетирању и документовању предмета достави извјештај за кривична дјела за која постоје докази да су извршена од стране осумњичених лица.