latinica  ћирилица
29/07/2016 |  12:47 ⇒ 13:20 | Аутор: СРНА

Зоран Аџић кандидат за начелника општине Градишка

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Градишка Зоран Аџић кандидат је за начелника општине Градишка на предстојећим локалним изборима, испред коалиције СНСД-ДНС-Народна странка "Радом за бољитак"-Партија уједињених пензионера-Српска напредна странка-Јован Митровић.
Зоран Аџић кандидат за начелника општине Градишка - Фото: СРНА
Зоран Аџић кандидат за начелника општине ГрадишкаФото: СРНА

Предсједник СНСД-а Милорад Додик оцијенио је данас на конференцији за новинаре у Градишци да је Аџић у овом тренутку најбољи кандидат за начелника општине Градишка и да ће имати његову пуну подршку у изборима и послије њих.

"Желим да са Зораном Аџићем и нашим коалиционим пертнерима креирамо и релизујемо пројекте од интереса за људе који живе у Градици. Нама је веома важно да покренемо Градишку, која стагнира од 2012. године и која има локлану власт која је концентрисана на задовољавање интереса неколико појединаца", нагласио је Додик, који је предсједник Републике Српске, на конференцији за новинаре у Градишци.

Он је додао да Градишку, која има перспективу као општина на граници са ЕУ, треба деблокирати за иницијативе које су везане за привредни развој и да треба вратити комунални ред у овој општини, а да је главни циљ запошљавање радника путем осмишљених индустријски специјализованих зона.

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а и носилац листе ове странке за локалне изборе у Градишци Дане Малешевић рекао је да су дали подршку Зорану Аџићу као кандидату за начелника Градишке, јер су плодови коалиције која влада на републичком нивоу видљиви у свакој општини.

"Надам се да ће подршка и предсједника и Владе Републике Српске Градишци и будућем начелнику бити у пуном капацитету и сигуран сам да ће и резултати на локалу бити много бољи", истакао је Малешевић.

Он је додао да је као министар просвјете и културе Српске већ покренуо пројекат енергетске ефикасности за Основну школу "Данило Борковић" у Градишци и да ће тај пројекат бити релизован, највјероватније, у периоду када и будући начелник буде дошао на власт.

Кандидат за начелника општине Градишка Аџић, који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске, рекао је да му подршка СНСД-а, предсједника Додика и коалиционих партнера много значи, да представља "вјетар у леђа" и даје још већу вољу да се Градишка покрене и направи бољи амбијент за живот свих њених грађана.

"Треба покренити инфраструктурни развој који је предуслов за развој привреде. Посебно ме радује што је предсједник Додик рекао да Градишка треба да добије једну привредну зону, а то је, без дилеме, пословна зона Лиман у близини будућег моста на Сави, која, уз Агрозону у Новој Тополи, треба да буде `кичма развоја` општине Градишка и цијеле регије", истакао је Аџић.

Он је захвалио коалиционим партнерима за подршку и нагласио да су и даље отворени за подршку других политичких организација и појединаца који желе да учествују у напредку општине Градишка.

"Социјалистичка партија је изјавила да иде самостално на изборе у Градишци и ми то поштујемо. Наша рука је испружена за сарадњу, договорили смо и припремили споразум и све је до њих", додао је Аџић.

Промоцији су присуствовали и предсједници општинских одбора странака коалиције, који су потписали споразум подршке заједничком кандидату за начелника - Владимир Јанковић /ДНС/, Љубо Суботић /Народна странка "Радом за бољитак"/, Богољуб Видовић /ПУП/ и Мишо Дринић /СНС/, те бројни функцинери и чланови ових странака.