latinica  ћирилица
29/07/2016 |  13:01 ⇒ 19:53 | Аутор: СРНА

Лукач: МУП се већ укључио у истрагу о паљењу српских застава

Министарство унутрашњих послова Републике Српске већ укључило у истрагу поводом снимка паљења српских застава који се прије неколико дана појавио на "јутјубу", изјавио је данас ресорни министар Драган Лукач.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

"Наши људи који раде на том питању углавном покушавају да дођу до тога како је тај снимак постављен на интернет и одакле. То нам може и бити неки први траг, јер тешко можемо да закључимо на основу снимка гдје су се нашла двојица маскираних људи у неком дијелу шуме БиХ и извршили паљење застава", рекао је Лукач.

Он је навео да се по начину обраде снимка показало да је музика, односно текст пјесме који је пуштен са снимком обрађен касније и пуштен на интернет.

"Покушаћемо на тај начин да дођемо до података на који начин, одакле и ко је то ставио на интернет да бисмо могли даље наставити истрагу", нагласио је Лукач.

Он је изразио наду да ће бити конкретних резултата на било ком дијелу истраге, да ли Агенција за истраге и заштиту /Сипа/, да ли МУП Српске, или нека друга полицијска агенција, и да се дође до почетних података одакле је то стигло.

Лукач је рекао да је снимак својесврсна порука Србима шта могу да очекују на овим просторима од људи какви су ти, који очито могуће, припадају некој терористичкој организацији, додајући да се предпоставља да је снимак направљен и дистрибуисан са подручја БиХ.

На друштвеним мрежама се прије неколико дана појавио видео-снимак на којем су приказана двојица маскираних мушкараца у шуми гдје пале заставе Србије.
На снимку иза исламиста налази се застава са арапским писмом, као и ратна застава такозване Армије РБиХ. У рукама имају пушке, а у једном моменту чује се пуцањ. У позадини се чује пјесма под називом "Тигрови Босне".