latinica  ћирилица
29/07/2016 |  14:27 ⇒ 14:42 | Аутор: Б92

Камерон: Умјесто трилогије, "Аватар" као...

Џејмс Камерон, режисер филмског хита Аватар, недавно је признао да се занио са писањем сценарија за наставак овог наслова.
Џејмс Камерун (Фото: epa/Mario Guzman) -
Џејмс Камерун (Фото: epa/Mario Guzman)

Према наводима режисера, првобитни план био је да се сниме два наставка, али је студио "20th Century Fox" и више него задовољан коначном одлуком да буду снимљена четири филма, пише "Independent".

“Аватар је првобитно замишљен као трилогија, али сам се занио са писањем сценарија, тако да ће филм имати још четири наставка. Први наставак се практично клонирао, и сада долази у виду два додатна флма”, изјавио је Камерон за Variety.

Први наставак, познат као Аватар 2, појавиће се у биоскопима широм САД у децембру 2018. године. Слиједе Аватар 3 са премијером у децембру 2020, Аватар 4 са премијером у децембру 2022. и Аватар 5, који ће премијерно бити приказан у децембру 2023. године.

Први наслов из 2009. године ушао је у историју као филм са највећом зарадом у историји филмске индустрије, што значи да ће бити изузетно тешко оправдати очекивања публике.

“Сасвим је очигледно да се од ових филмова очекује много, нарочито од Аватара 2, тако да ћемо се потудити да задовољимо очекивања публике”, изјавио је 61-годишњи режисер.