latinica  ћирилица
30/07/2016 |  15:15 ⇒ 20:25 | Аутор: СРНА

Селаковић: Нема знака једнакости између Рашке области и Српске (ВИДЕО)

Министар правде у влади Србије Никола Селаковић поручио је да између Рашке области и Републике Српске нема, нити је било, нити ће икада бити знака једнакости, те да Србија неће трпјети провокације из окружења.
Никола Селаковића - Фото: ТАНЈУГ
Никола СелаковићаФото: ТАНЈУГ

"Између Рашке области или Санџака, како је наше комшије муслимани зову, и Републике Српске нема, нити је било, нити ће икада бити знака једнакости. То можда могу да буду нечији пусти снови... Добросусједске односе, добар однос између Срба и Бошњака и Бошњака и муслимана у Рашко-полимској области не треба и не може да загађује било ко ко долази са стране", рекао је Селаковић  у Београду.

Коментаришући изјаву предсједавајућег Председништва БиХ Бакира Изетбеговића који је поредио Бањалуку и Нови Пазар, Селаковић је нагласио да Нови Пазар није Бањалука, нити ће икада постојати знак једнакости, јер је Српска међународно признање ентитетског статуса добила Дејтонским споразумом које су потписале највеће свјетске силе.

Он је рекао да је Србија сидро стабилности у овом дијелу Европе и навео да је њено рјешење мудро, трпељиво понашање и да се не насиједа на провокације, преносе београдски медији.

Селаковић је истакао да се у земљама у региону припремају избори због чега постоји и "узаврела предизборна ситуација" а да ће се Србија, са своје стране, трудити да и надаље са БиХ гради бољу и сигурнију будућност Балкана.

"Поносан сам што је Србија држава са дораслим државницима који знају да свака њихова ријеч може неког да кошта безбједности, неког од наших сународника у државама региона", рекао је Селаковић након обиласка нове зграде правосудних органа у Катанићевој улици у Београду.