latinica  ћирилица
30/07/2016 |  21:56 | Аутор: СРНА

Нови Град: Завршена прва етапа "Уна регате - лађом низ Уну"

Доласком више од 400 учесника "Уна регате - лађом низ Уну", на градској плажи Ада у Новом Граду вечерас је завршен први дио ове манифестације.
Завршена прва етапа "Уна регате - лађом низ Уну" - Фото: СРНА
Завршена прва етапа "Уна регате - лађом низ Уну"Фото: СРНА

Учесници су се од Блатне на ентитетској граници спуштали у рафт чамцима, кајацима и лађама уз двије паузе у Добретину у Двору и у Млаквама код Новог Града.

Директор Туристичке организације Нови Град Момир Ковачевић рекао је да је првог дана манифестација протекла према плану у програму и да је ове године било највише учесника.

Након одмора на градској плажи, за учеснике и госте програм је настављен на градској бини гдје прво наступа локална група "Ред".

Замјеник начелника општине Зоран Старчевић уручио је признаје "Унски Нептун" Дади Џинићу и "Унска сирена" Ени Даутовић.

Старчевић је захвалио учесницима и грађанима на подрши манифестацији која је, према његовим ријечима, једна од најзначајнијих које се организују у овој општини.

Фронтмен групе "Пилоти" Кики Лесендрић рекао је Срни прије наступа да ова група у Новом Граду гостује први пут и да ће се публици представити са њиховом музиком из 80-их, 90-их и посљедњег албума.

"Трудићемо се да то буде репрезентативан приказ сегмената наше каријере која траје 35 година", рекао је он.

Манифестација се наставља сутра до Костајнице и Хрвастке Костајнице, а у понедјељак, 1. августа, до Козарске Дубице и Хрватске Дубице.