latinica  ћирилица
10/08/2016 |  18:22 ⇒ 20:22 | Аутор: Агенције

Писмо извињења 50 година након “крађе“

Мистериозно писмо стигло је на адресу државне болнице у Нарабрију, граду у аустралијској држави Нови јужни Велс, у ком се жена извињава за медицинску капу коју је украла давне 1960.
Писмо - Фото: Screenshot
ПисмоФото: Screenshot

У писму она објашњава ситуацију која је довела до "крађе": "Капа се грешком нашла у мојој соби и ја сам је искористила да очистим ципеле. Дугујем вам новац за ту капу и можете ли ми, молим вас послати цијену нове, да бих исплатила дуг".

Болнички менаџер особља, Шерон Симсон, одговорио је на писмо осамдесетогодишњој госпођи која живи у дому за стара лица, и објаснио јој да им не дугује ништа јер медицинске сестре сада носе капе за једнократну употребу.

Међутим, менаџер је добио још једно писмо у којем је била и новчаница од 20 долара.

"Господине Симсон, хвала вам што сте одговорили на моје писмо. Проучавала сам Библију годинама и у њој пише да ако украдеш нешто што не припада теби, мораш да вратиш у 4 пута већој вриједности. Ако је капа коштала 5 долара, молим вас да прихватите ових 20 долара и искористите их у сљедећој поруџбини једнократних капа“, пише у писму.

Госпођа није жељела да открије свој идентитет јавности, али је испричала да је некада радила у операционој сали у наведеној болници, пише "Pismo News".