latinica  ћирилица
24/08/2016 |  16:40 ⇒ 16:48 | Аутор: СРНА

Црнадак-Хохман: Напредак ка ЕУ отворио могућности за улагања

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и новоименовани амбасадор Њемачке у БиХ Кристијана Хохман оцијенили су данас да напредак БиХ на путу европских интеграција отвара нове могућности за улагања и да је сада на БиХ да искористи новонастале погодности и привуче стране инвеститоре.
Игор Црнадак - Фото: СРНА
Игор ЦрнадакФото: СРНА

Хохманова је изразила задовољство због постигнутог договора о механизму координације, чиме су, како је оцијенила, значајно увећане шансе да 20. септембра, када се састаје Савјет за опште послове ЕУ у Бриселу, буде прихваћена апликација БиХ за чланство у ЕУ.

Прихватање апликације је наредни корак ка стицању статуса кандидата за чланство у ЕУ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Хохманова је похвалила резултате које је актуелна власт у БиХ остварила на путу европских интеграција, наглашавајући да је за кратко вријеме много тога постигнуто.

Црнадак је нагласио да је подршка коју Њемачка пружа БиХ на путу њених европских интеграција један од главних разлога што је БиХ остварила недавни напредак на европском путу, што је кулминирало предајом апликације за чланство у ЕУ.

Он је истакао да је подршка народа у БиХ за прикључење ЕУ изузетно велика, што представља и огромну обавезу за политичаре да испуне висока очекивања грађана.